Heklana Marama Lepezica

Lepezica

Opis

Ova romantična marama srednje veličine isheklana je od finog prediva u boji ciklame. U njenoj osnovi je šara u vidu lepeze, koja formira i lepu čipkastu ivicu. Može se poručiti u željenoj boji i može biti većih dimenzija.

Cena

3.700 din

Veličina

Dužina gornje ivice – – 180 cm

Visina – 55 cm

uputstvo

Maramu Lepezica isheklala sam od prediva za igle br. 3, a za rad sam koristila heklicu debljine 4,5 mm. Štringlica od 50gr ima nit dužine 142m. Za moju maramu bilo je potrebno 200gr materijala.

Šema za ovu maramu je iz kineskog izvora, ali ja sam je pronašla u ruskom izvoru Страна Мам.

Šema je nacrtana u tri boje – crvena, crna i plava – radi lakšeg snalaženja u redovima. Lepezice se rade dvostrukim visokim stubićima sa 2 navijutka, a ivični stubići sa 1 navojem. Sve ostalo su petlje lančića (okca na šemi) i niski stubići (tačkice na šemi).

 
Počnite sa 8p. lanč. zatim u 4.pl od početka uradite 1vst, pa u 1. urađenu p.lanč. 1 mrtvu petlju. Okrenite. Ovaj, i svaki sl. red, započinjite sa 3pl i 1vst u sl. p. prethodnog reda, pa nadalje pratite šemu.
 
Od centralne strelice do sledeće strelice s leve strane, mustru treba ponavljati onoliko puta koliko želite da šal bude veliki (ja sam je ponovila 9x). Zatim od druge do treće strelice mustru ponovite 1x (ili 2x kao na slici originala), ja sam, međutim ovaj deo mustre izostavila, jer nisam imala dovoljno materijala. Na kraju, od 3. do 4. strelice, uradite mustru 1x.

Povezane objave

Pretplatite se na naš Bilten

Voleli bismo da vas obaveštavamo o našim najnovijim vestima i ponudama.

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *